Duurzame verf met grafeen

 

Duurzame verf met grafeen

Graphenstone, onze grootste verfleverancier maakt zijn verf met het bestanddeel grafeen. Grafeen is nog niet heel bekend, maar heeft een aantal fantastische eigenschappen waardoor wij voorkeur geven aan verf met grafeen. Grafeen is ontdekt in 2004 en sindsdien zijn er al veel producten ontwikkelt met dit bestanddeel. Grafeen is echter niet een nieuw ontwikkelde stof, maar bestaat uit een enkele laag grafiet. Grafiet kennen we als het bestanddeel in een potlood. 

Wat is grafeen

Grafeen en grafiet zijn koolstofverbindingen net als bijvoorbeeld diamant. Grafeen is een enkele laag grafiet, grafiet bestaat uit gestapelde koolstofverbindingen. In feite is grafiet de gestapelde variant van grafeen. Een enkele laag grafeen is slechts 1atoom dik, dat maakt het een van de dunste atoomverbinding die we kennen. Wanneer er wordt ingezoomd op grafeen dan is te zien dat het een zeshoekige ook wel honingraat structuur heeft.

Eigenschappen van grafeen

Grafeen heeft verschillende goede eigenschappen en mede door deze eigenschappen zijn sinds de ontdekking in 2004 veel verschillende patenten aangevraagd voor de toepassing van dit product. Grafeen is slechts 1 atoom dik en in tegenstelling tot andere materialen van deze dikte erg stabiel. De honingraat structuur van grafeen maakt het ook een heel sterk product. Tegelijk is het flexibel en bijna helemaal transparant. Daarnaast heeft grafeen een hele goede elektrische en thermische geleiding. 

Toepassing van grafeen

Zoals je hebt kunnen lezen heeft grafeen dus een hoop bijzondere eigenschappen. Die bijzondere eigenschappen worden steeds vaker toegepast in nieuwe en bestaande technologieën. Grafeen wordt o.a. gebruikt om weerstand te meten, flexibele elektronica en zonnecellen te maken. De toepassing voor grafeen die wij het beste kennen, is de toepassing in verf. In de verf van Graphenstone wel te verstaan. 

Graphenstone

In de verf van Graphenstone wordt (zoals de naam al aangeeft) grafeen gebruikt. Door het gebruik van grafeen wordt de verf tot wel 200 maal sterker, 20% flexibeler en geleidt het 1000 maal beter elektriciteit en warmte. De sterke eigenschappen van grafeen maakt de verf 200 maal sterker en minder breekbaar. Ook is de verf daardoor 20% flexibeler en kan dus verder buigen zonder schade aan te richten. De elektrische en thermische geleiding van grafeen zorgen ervoor dat de verf ook nog een prettige toevoeging doet aan de energierekening. De warmte in een huis worden door de verf beter over de muur en de ruimte verdeeld, waardoor dit uiteindelijk centen kan schelen in de portemonnee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *