Verven van een TrippTrapp kinderstoel

Verven van een TrippTrapp kinderstoel 

De aanschaf van een babyuitzet kan best prijzig zijn. Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, maar nieuw is niet altijd duurzaam. Een goed alternatief is om spullen tweedehands aan te schaffen. Zelf schafte ik ook 2 keer een tweedehands Tripp Trapp en een box aan (ietwat versleten). Deze kan ik namelijk schilderen in elke gewenste kleur zodat deze perfect in het interieur past.

Kiezen van de juiste lak

De meeste ouders kijken er niet meer van op wanneer hun kind ergens de tanden in zet. Het is voor veel kinderen en baby’s een manier van ontdekken en zo leren ze spelenderwijs materialen te herkennen. Een kinderstoel zal daarnaast regelmatig goed gereinigd moeten kunnen worden, want tafelmanieren dat hebben de meeste kinderen nog niet. De verven en lakken van Verfgroen worden gemaakt zonder chemicaliën en zijn veilig voor kinderen. De VariColor lak van Adler heeft schrobklasse 1, is slijtvast en veilig voor kinderen, Ook is de Relius Pu lak veilig te gebruiken. Deze lak voldoet aan DIN EN 71-3 voor kinderspeelgoed

Stappenplan schilderen van een TrippTrapp kinderstoel

Stap 1: Ontvetten

We beginnen met het ontvetten van de oppervlakken. Het is daarbij belangrijk dat je overal goed bij kan. Haal daarom de hele stoel uit elkaar met een imbus sleutel. Ontvet de verschillende onderdelen met Powerclean ontvetter van Relius

Stap 2: Schuren

Zorg voor een goede hechting van de verf door de verschillende onderdelen eerst licht te schuren. Is de verf er op sommige plekken helemaal af, dan is het beter om de verf van de hele stoel te verwijderen om een egaal eindresultaat te behalen.

Stap 3: Stofvrij maken

Bij schuren komt stof vrij, stof die je niet in de verf wilt hebben. Na het schuren is het dus eerst zaak de oppervlakken stofvrij te maken. Dit kan met een vochtige doek en een sopje. Laat de oppervlakken na het stofvrij maken eerst geheel droog worden voordat je verder gaat met stap 4.

Stap 4: Lakken

Nu zijn we bij het echte werk aangekomen. Zorg dat de omgeving goed is afgeplakt of werk op een plek waar een paar verfspetters niet uit maken. Voor het beste resultaat breng je een paar keer een dunne laag lak aan op je werkstuk. Tussen de laklagen door schuur je de oppervlakken licht op met een schuurpapiertje.

Moeite met het kiezen van de juiste kleur? Onze Instagram en Pinterest staat bomvol met inspiratie!t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *