Groen schilderen

Groene alternatieven: de verschillen

Je bent net verhuist of je bent gewoon een keer weer toe aan een nieuwe kleur in je leven: dat wordt verven. Dit wil je natuurlijk wel graag op een ‘groene’ manier doen. Een zoektocht online en je stuit al gauw op twee termen verf: duurzaam & circulair. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee? Verfgroen legt het je graag uit!

Groen & niet groen

Alvorens we je de verschillen uitleggen is het misschien goed om eens te kijken naar groene en niet groene verf. Jaarlijks wordt er door de industrie een slordige 3,5 miljoen (!) liter aan verf verbrand. Je kunt je voorstellen dat wanneer deze verf niet-organisch is, dit een enorme chemische uitstoot achterlaat in ons milieu. Groene (organische) verven doen hier niet aan mee.

Duurzame verf of circulaire verf?

Elke circulaire verf is een duurzame verf, maar niet elke duurzame verf is circulair. Hé? Ja, wanneer we verf circulair noemen wil dat zeggen dat de verf in zijn geheel terug kan worden opgenomen door de natuur, zonder nadelige invloeden die de omgeving vergiftigen. Ieder bestanddeel van de verf komt rechtstreeks uit de natuur en kan er ook weer in opgaan, hierdoor hoeft het overschot niet te worden verbrand. Een duurzame verf kan op zijn beurt best duurzaam (duh) zijn doordat er minder CO2 wordt uitgestoten bij de productie, maar is wellicht niet in zijn geheel weer op te nemen door de natuur. Denk bij circulair dus maar aan een cirkel, dan zit je goed!

Ik schilder met circulaire verf van Verfgroen!

U kiest ervoor om uw project te schilderen met duurzame verf? Heel goed! U koopt voordelig en snel, uw circulaire en duurzame verf in onze online verfwinkel voor binnen (link) en voor buiten (link). Heeft u vragen over onze verf of op zoek naar de gewenste kleurcode? Laat dan een bericht achter en we zullen zo snel mogelijk met u in contact komen. Onze specialisten helpen u graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *