Maak van je huis een boom met CO2 absorberende en besparende verf

De kalkverf van Graphenstone gebruikt en absorbeert CO2 om te drogen dit noemen we het carbonatie proces (CO2 wordt water). Dit is een chemische reactie waarbij koolstofdioxide reageert met calciumhydroxide waarbij onoplosbaar calciumcarbonaat wordt gevormd zoals neerslag. Hierdoor zal het koolstofdioxide eerst oplossen in water. De 2 reacties die volgen verminderen CO2, wat wij met Verfgroen willen reduceren. Net al bomen en planten.

Maak van je huis een boom, schilder en absorbeer CO2! *3 emmers van 15L absorberen 14kg CO2* Dat is evenveel als een gemiddelde volwassen Boom!

CO2 voordelen:

  • Bespaart 8,5 kg CO2 op per m2 schilderwerk
  • Neemt CO2 op
  • CO2 Reductie
  • Zet CO2 om in water
  • Negatieve CO2 footprint

Veel verven bevatten oplosmiddelen. Deze zijn slecht voor de natuur dit komt dat het normaal gesproken 8,5 kg CO2 loslaat per m2. Ook bevat een emmer verf 3 liter aardolie, niet in de verf van Graphenstone.

De circulaire- en duurzame verf van Graphenstone absorbeert CO2 zoals een boom. Het doel is dus om zoveel mogelijk mensen in Nederland hiermee te laten verven. Hierdoor wordt lucht in Nederland schoner en ook de gebouwen die wij veel bezoeken. Voordelen van de CO2 absorberende verf in je huis dat je een prettigere leefomgeving hebt.

Zoals de keurmerken als, Cradle to cradle, LEED, BREEAM en WELL krijg je schoonere gebouwen en producten. Maar ook denken keurmerken zoals LEED aan een gezonder omgeving minder verzuim en een beter prestatie door schone lucht. De duurzame verf bij Verfgroen bieden dit, de Graphenstone verf heeft deze keur merken. Dus voel je beter in je eigen huis met een schonere lucht, mijn huis een boom.