Duurzame lakverf van Adler

Als gerenommeerde producent van verven en lakken in Oostenrijk is Adler verantwoordelijk: voor het milieu en het klimaat, voor de gezondheid en tevredenheid van de medewerkers, voor het welzijn van de Tiroolse bakermat. Vele maatregelen zijn al ingevoerd, maar dat is nog niet genoeg: een reeks aan ambitieuze doelstellingen heeft Adler een nog milieuvriendelijker en nog verantwoordelijker te werken op het gebied van:

 1. Zijdeglans lakverf binnen en buiten
 2. In RAL en NCS kleuren/wit
 3. Primer en aflak in 1
 4. Ook in transparant
Cradle to cradle bornze

Als gerenommeerde producent van verven en lakken in Oostenrijk voelt Adler zich verantwoordelijk: voor het milieu en het klimaat, voor de gezondheid en tevredenheid van medewerkers, voor het welzijn van de Tiroolse bakermat. Vele maatregelen hebben zij al ingevoerd, maar dat is nog niet genoeg: een reeks aan ambitieuze doelstellingen hebben wij vastgelegd om nog milieuvriendelijker en meer verantwoord te werken.

Lees meer over adler
Vanaf:  53,00

Waar staat Adler nu

 • Klimaatneutraliteit: Sinds 2018 is de ADLER-fabriek in Schwaz 100% klimaatneutraal.
 • Groene stroom: De ADLER-fabriek draait voor 100% op groene stroom.
 •  Efficiënt energiegebruik: sinds 2013 beschikken wij over het ISO 50001-kwaliteitscertificaat van TÜV Austria (energie), sinds 2017 nemen wij deel aan het programma ‘klimaaktiv’ van het Oostenrijkse Ministerie van Milieu.
 •  Energiebesparing: door middel van LED-verlichting besparen wij sinds 2016 jaarlijks 13.500 kWh, wat vergelijkbaar is met het energieverbruik van drie doorsnee huishoudens in Oostenrijk is.
 •  Warmtesanering: door saneringsmaatregelen besparen wij sinds 2016 jaarlijks 25.500 kWh aan thermische energie, dat is meer dan het jaarlijkse gasverbruik van een eengezinswoning.
 • Duurzame lakken: met de meermaals bekroonde SH-technologie©  voor zelfherstellende lakken hebben wij vanaf 2016 coatings voor hout duidelijk duurzamer en milieuvriendelijker gemaakt.
 • Duurzame coatings: in 2018 hebben wij voor verscheidene producten uit het assortiment het duurzaamheidscertificaat Cradle to Cradle verkregen.