Hulp met de juiste kleur

Tegenwoordig kan je gemakkelijk je huis opfrissen met een nieuwe kleur. Het volgende opstakel is de juiste kleur. De meeste mensen zijn bekend met ‘kleur keuze stress’. Deze pagina is bedoeld om te inspireren en te helpen met een keuze. We bieden persoonlijke hulp en een aantal tools om dit makkelijker te maken. Muurverf kleur inspiratie NCS.

Bekijk onze verf
Ik weet de kleurcode niet?

Een mooie kleur gezien en geïnspireerd geraakt, hoe vindt je de kleurcode? Het probleem is als men een kleur mooi vindt dat de kleurcode onbekend is. Wij van Verfgroen willen je helpen. wij kunnen de kleur voor je meten zodat je jouw favoriete kleur om kan zetten in jouw verf. Dit kan ook van kleding en allerlei andere voorwerpen.

Help met kleur code
Kleur inspiratie

Deze pagina bevat een NCS naturel color system tool, hier kan je spelen met kleuren en deze kunnen besteld worden. Daarnaast zijn er foto’s en voorbeelden die je kunt toepassen. Muurverf kleur inspiratie NCS zie ook onze Pinterest, Instagram en Facebook pagina’s. Vergelijk het met jou interieur en kies je eigen kleur.

Instgram Verfgroen
980 NCS kleuren binnen

In het bestand hieronder staan 980 kleuren die je kunt bestellen bij Verfgroen. Deze duurzame kleuren kunnen helpen met het vinden van de juiste kleur. Open het PDF en zoek naar jouw favoriete kleur. Bij de producten staat 100+ trendkleuren, de PDF is als aanvulling bedoeld voor als jouw kleur er niet tussen zit. Zijn er vragen neem contact met ons op mogelijk kunnen we helpen met het maken van een keuze.

PDF 980 NCS kleuren
322 NCS kleure buiten (structuur)

Bij Verfgroen bieden we duurzame verf kleuren aan. In het volgende PDF staan 322 NCS kleuren voor buiten met structuur. Heb je thuis een muur met structuur kan je het ook goed vergelijken met dit bestand. Op de PDF en kies jouw favoriete kleur! Bij de producten staan 100+ trend kleuren, deze zijn zonder structuur. Mogelijk hebt het zien van de stuctuur met het maken van een keuze.

PDF 322 Kleuren met structuur

 

Tips om een kleur te kiezen

 

Groot oppervlak kies 2 tinten lichter

Wanneer je jouw favoriete kleur ziet op een kleine waaier of scherm oogt dit anders. Houdt er rekening mee dat het op een grote muur meer impact heeft. Kies 1 of 2 tinten lichter.

Groot oppervlak kies 2 tinten lichter

Wanneer je jouw favoriete kleur ziet op een kleine waaier of scherm. Houdt er rekening mee dat het op een grote muur meer impact heeft. Kies 1 of 2 tinten lichter.

Houd rekening met grote objecten

Grote objecten zoals banken, gordijnen en kasten hebben invloed op het totaal plaatje. Natuurlijk is de vloer ook van belang.  Zorg dat deze kleuren samen gaan met jouw muur. 

Gebruik felle kleuren

Het gebruik van felle kleuren in ruimtes zegt iets over jouw gemoedtoestant. Houd hier rekening mee.

Denk in combinaties, niet in kleuren

Wanneer er gericht wordt op 1 kleur kan het vloeken in het interieur. Zorg dat het combineert met andere kleuren. Het totaal plaatje telt. Kijk eerst naar kleuren die je niet kunt veranderen.

Laat je inspireren door

Laat je inspireren, meestal heeft iemand jouw favoriet keuze al eens gemaakt. Zoek in bladen en online naar jouw ultieme interieur en muurverf. Denk ook aan je favoriete restaurant. 

Welke kleur kan je niet veranderen

Als je eerst kijkt naar kleuren die niet te veranderen zijn. Kan je de verf er op aanpassen. Inplaats van andersom. 

Kamer groter laten lijken wit

Door wit of wit tinten lijkt een ruimte groter. Voordeel is hte is rustig aan de ogen en reflecteerd licht. Alles over wit kijk naar de wit pagina, voor de verschillende soorten wit.

Veilige kleur is grijs

Grijs is goed te combineren met verschillende kleuren. Het is een mooie en veilige keuze.

Houd wel rekeing met een koele grijstint.

Groen is als natuur en brengt rust

De kleur groen zorgt voor rust, te vergelijken met de natuur. Groene accenten doen het goed en groen muren zijn een grote trend. 

Blauw brengt koelte en rust

Een ruimte waar veel licht is dit past uitstekend bij bij blauw. De mens kalmeert door deze kleur. Blauwe hemel of een rivier het kan associeren met meer opties.

Geel brengt de zon in huis

Geel is een warme kleur, als de zon in je interieur. Het is een vriendelijke kleur en helpt tegen depressie.

Rood de kleur van liefde, passie en agressie

Sterkte kleur kan snel te veel worden. Wees er voorzichtig mee of durf vooral.

NCS Naturel Color System

NCS Naturel Color System

De kleurenwaiier bestaat uit 1950 kleuren. Men kan 10 miljoen verschillende kleuren onderscheiden, NCS heeft dit terug gebracht naar 1950. Om alle 10 miljoen kleuren in de kleurenruimte te plaatsen of te produceren is vanzelfsprekend onnodig en zou erg verwarrend zijn, duur voor de gebruiker en zou een grote impact op ons milieu. Muurverf kleur inspiratie NCS.

Het Natural Colour System, het NCS Kleursysteem maakt het gemakkelijk om te visualiseren, ontwerpen, selecteren, communiceren, documenteren, controleren en te produceren. Elke kleur, accuraat en consistent. NCS maakt actief creatief gebruik van kleur.

Bekijk NCS website
De NCS Kleurnotatie

Hoe werkt het NCS systeem en wat zegt de NCS kleurnotatie? Hieronder leggen wij stap voor stap de logica van het NCS kleursysteem en de NCS kleurnotatie uit. Lees hieronder meer of op www.ncskleuren.nl

Het NCS systeem is opgebouwd uit zes elementaire kleuren, die door mensen als “zuiver” worden waargenomen. Een elementaire rode kleur is rood, niet een rood met een geel of een roodachtig-blauw dus niet 100% rood. Deze zes elementaire kleuren corresponderen met de waarneming van kleur in onze hersenen. De vier chromatische elementaire kleuren zijn Geel (Y), Rood (R), Blauw (B) en Groen (G).  En de twee niet chromatische elementaire kleuren Wit (W) en Zwart (S).

Alle andere kleuren worden afgeleid van deze elementaire kleuren. De gelijkenissen zijn de geelheid, roodheid, blauwheid, groenheid, witheid en zwartheid in de kleur. Dan heeft een kleure een pecentagen van de ander kleur erin. Wanneer het NCS systeem bekend is, is het mogelijk om de kenmerken van een kleur door zijn notatie te beoordelen. Bijvoorbeeld: hoeveel zwartheid, hoeveel verzadiging, en welke kleurtoon er aanweizg is? Bijvoorbeeld een blauw met een percentage roof of een percentage blauw. Zie de kleuren roos. Je kan hier mee visualiseren via de NCS Tool.

NCS Kleur inspiratie