Duurzame en circulaire keurmerken Graphenstone

 

Cradle to cradle gold duurzame en circulaire keurmerken muurverf

Cradle to cradle

Duurzame en circulaire keurmerken in de ultieme vorm van duurzaam ondernemen zijn Cradle to Cradle Gold en Silver. Hiervoor zijn de verschillende keurmerken Gold, Zilver en Brons. Simpel gezegd betekend het dat grondstoffen die je gebruikt volledig hergebruikt kunnen worden, zonder hun waarde te verliezen en giftig zijn voor het milieu.

Duurzame en circulaire keurmerken zoals het cradle to cradle ontwerp is een biomimetische benadering van het ontwerp van producten en systemen die de menselijke industrie modelleren op de processen van de natuur. Omdat materialen worden vanuit een andere hoek bekeken het wordt gezien als een voedingstof voor de natuur of product.

Het wordt ook gezien als ‘Cradle to Grave’, dat wil zeggen dat het C2C-model duurzaam is en rekening houdt met het leven en toekomstige generaties. Daarom bij Verfgroen en Graphenstone Paint For the Green Generation. In Nederland is uitdrukking van wieg tot wieg gebruikelijk. Dat houdt in dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Graphenstone gebruikt natuurlijke grondstoffen.

Deze eis wordt steeds vaker toegepast op vele aspecten van de menselijke beschaving, zoals stedelijke omgevingen, gebouwen, economie en sociale systemen.

LEED

LEED is ontwikkeld om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te kunnen meten, het wordt gebruikt als evaluatie- en certificatiesysteem. De naam LEED staat voor ‘Leadership in Energy and Environmental Design’. Het product LEED is in 1998 opgezet door de US Green Building Council (USGBC) In de Verenigde Staten net als het keurmerk BREEAM. Het Principe is daarom de meeste gebruikte tool in de VS, ook bij Verfgroen en Graphenstone is dit van belang. Het is dan ook zo dat de Verf dit keurmerk heeft.

Ook LEED heeft ook verschillende certificeringen, zilver, goud of platina. Dit wordt door de eigen commissie bepaald. Deze is zo belende in de VS door de vele overheidsprojecten, deze dienen als een voorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Ook steeds meer grotere instellingen zoals Nederlandse banken willen dat de bouw en verfproducten aan dit keurmerk voldoen. LEED kan zowel toegepast worden bij renovatie of transformatie van bestaande gebouwen en nieuwbouw. LEED kan zowel producten als gebouwen beoordelen.

Punten van belang:

 • Ontwikkeling van duurzame locaties
 • Waterbesparing
 • Energie-efficiëntie
 • Materiaalselectie
 • Kwaliteit van de binnen omgeving
 • Innovatie
 • Ontwerp regionale prioriteit
Duurzame verf zakelijk inkopen BREAAM

BREEAM

BREEAM is ‘s werelds toonaangevende methode voor duurzaamheidsbeoordeling voor projecten, infrastructuur en gebouwen. Het keurmerk BREEAM komt voor uit US Green Building Council (USGBC) In de Verenigde Staten net als het keurmerk LEED. Het keurmerk BREEAM geef de waarde en prestaties weer over de gehele levenscyclus van de gebouwde omgeving, nieuwbouw tot aan renovatie.

De certificering beoordeling hangt af van het volgende:

 • Milieuprestaties
 • Sociale en economische duurzaamheidsprestaties
 • Welzijn verbeteren van de mensen die er wonen en werken
 • Helpen bij het beschermen van natuurlijke hulpbronnen
 • Aantrekken -en aantrekkelijker maken vastgoedbeleggingen.

WELL

WELL het keurmerk dat zich bezighoudt met het welzijn en de gezondheid van de mensen. Als ze deze hier een positieve invloed op heeft dan is de heeft het de WELL Building Standard. Het gaat dan om de performance van het gebouw. Zoals de keurmerken LEED en BREEAM voor gebouwen is WELL dus specifiek voor de mensen. Ook producten die hieraan bijdragen zoals verf.

WELL-keurmerk met als doel gebouwen nog gezonder te maken en daardoor een beter leefklimaat bieden voor gebruikers met als gevolg een hogere productiviteit dit heeft ook invloed op een lager verzuim. Gebouwen met veel bezoekers en gebruikers is dit zeker van belang. Maar ook kleinere ruimtes zoals je eigen huis. Graphenstone verf wat te koop is bij Verfgroen heeft hier dus een positieve invloed op. De gemiddelde mens brengt meer 85% van zijn tijd door in gebouwen. Wanneer gebouwen niet goed zijn ontworpen kan dit een zeer sterke invloed hebben op de gezondheid. De officiële WELL-gezondheidsscore in categorieën Air, Water, Nourishment, Light, Fitness, Comfort en Mind.

De voordelen zijn

 • Gebouwen waar je je prettig in voelt zijn enorm
 • Gebruikers ervaren minder stress
 • Gezonder (mentaal en fysisch) en fitter
 • Mensen worden productiever
 • Minder ziekteverzuim
 • Betere ontvangst bezoekers
duurzame verf amsterdam kopen greentag

Global GreenLabel Tag LEVEL A/Health GOLD

GreenTag ontwikkeld als een hulpmiddel om de Greenwash te doorbreken en om professionals en consumenten in staat te stellen met zekerheid producten te kiezen die op de meest planeetvriendelijke manier zijn gemaakt. Duurzame en circulaire keurmerken zoals GreenTag nemen de twijfels weg bij het kopen doordat het Label alles checkt om zo bij te dragen aan een groene planeet. Door deze GreenTag verdienen echte groene producten de grootste beloning van allemaal: vertrouwen.

Om vertrouwen in GreenTag op te waarborgen hebben zij een volledige ontsluiting van elk productingrediënt en -proces vereisten. Dit maakt het de meest onafhankelijk gecertificeerde, conformiteitscertificering op de markt.

Graphenstone en Greentag (GreenLabel Tag)

Graphenstone minerale verf en primers zijn op kalk gebaseerde binnen- en buitenverven met grafeenversterking. De verven en primers verminderen condensatie en hebben antibacteriële en schimmelvormingseigenschappen. De kalk die wordt gebruikt in de verven en primers wordt vervaardigd met Arabische ovens, waarbij biomassa als energie wordt gebruikt.

Graphenstone is ook Cradle to Cradle en ISO14001 gecertificeerd en maakt uitsluitend gebruik van duurzame energie in hun fabriek.

Top 3 Voordelen:
• Milieubeheersysteem
• Gezondheid en ecotoxiciteit
• Milieuproductverklaring

Material Health GOLD

Het Material Health Certificate maakt gebruik van de veelgeprezen material health assessment methodologie van de Cradle to Cradle Certified ™ productnorm om fabrikanten een vertrouwde manier te bieden om hun werk te communiceren met chemisch geoptimaliseerde producten. Het ondersteunt de groeiende industrie en consumentenbelangen in:

 • Meer informatie over chemicaliën in producten en toeleveringsketens
 • Vermijden van zorgwekkende chemicaliën en verschuiving naar veiligere chemicaliën
 • Zich inzetten voor voortdurende verbetering van groenere chemie

De vereisten waaraan moet worden voldaan om een ​​materiaalgezondheidscertificaat te behalen, zijn identiek aan de vereisten op elk niveau van het artikel Materiaalgezondheid van de Cradle to Cradle Certified ™ productnorm, naast de eis voor continue verbetering/ optimalisatie.

Sensitive Choice

Sensitive Choice is een serviceprogramma voor de gemeenschap dat is opgezet door de National Astma Council Australia voor iedereen die zuivere, schonere, frissere lucht wil ademen en astma en allergische reacties wil verminderen.

Het programma is van bijzonder belang voor de miljoenen Australiërs en Nieuw-Zeelanders met astma. Daarom is het ook belangrijk voor de 641.000 duizend Nederlanders met astma dat wij producten hanteren die niet schadelijk zijn voor de astmapatiënten.

Hoewel het Sensitive Choice-programma en de producten die zij goedkeuren niet claimen behandelingen of behandeling voor dergelijke aandoeningen te bieden, streven zij er nauwgezet naar om de persoonlijke omgevingen waarin iedereen leeft en ademend te helpen en te reinigen en zuiveren. Daarom valt deze onder duurzame en circulaire keurmerken.

Om te helpen bij het identificeren van astma en allergiebewuste producten, gebruiken community bewuste bedrijven het Sensitive Choice-symbool op hun verpakking. U vindt die geruststellende blauwe vlinder op honderden producten – van beddengoed tot bouwproducten, van reinigingsmiddelen tot tapijten, van luchtreinigers en stofzuigers tot de verf die u op uw muren legt.

Dit is de manier waarop iedereen leeft. Wij ademen in. We ademen uit. Elke dag. Is het dan niet logisch om elke ademhaling zo goed mogelijk te maken? Maak een gevoelige keuze.

GRIHA India

GRIHA staat voor Green Rating for Integrated Habitat Assessment. GRIHA is een Sanskrietwoord dat ‘Abode’ betekent. Menselijke habitats (gebouwen) hebben op verschillende manieren interactie met de omgeving. Gedurende hun levenscyclus, van constructie tot operatie en vervolgens sloop, verbruiken ze hulpbronnen in de vorm van energie, water, materialen, enz. En storten ze afvalstoffen af, hetzij rechtstreeks in de vorm van gemeentelijk afval of indirect als emissies door opwekking van elektriciteit. Duurzame en circulaire keurmerken zijn van belang. GRIHA probeert het verbruik van hulpbronnen, de afvalproductie en de algehele ecologische impact tot een minimum terug te dringen tot bepaalde nationaal aanvaardbare limieten/ benchmarks.

GRIHA is een beoordelingsinstrument dat mensen helpt de prestaties van hun gebouw te beoordelen aan de hand van bepaalde nationaal aanvaardbare benchmarks. Het evalueert de milieuprestaties van een gebouw op holistische wijze gedurende zijn gehele levenscyclus en biedt daarmee een definitieve standaard voor wat een ‘groen gebouw’ vormt. Het classificatiesysteem, gebaseerd op geaccepteerde energie- en milieubeginselen, zal een evenwicht proberen te vinden tussen gevestigde praktijken en opkomende concepten, zowel nationaal als internationaal.

De voordelen
Op een bredere schaal zal dit systeem, samen met de activiteiten en processen die eraan voorafgaan, de gemeenschap in het algemeen ten goede komen aan de verbetering van het milieu door de uitstoot van broeikasgassen (C02) te verminderen, het energieverbruik te verminderen en de natuurlijke hulpbronnen te belasten.

 • Verlaagd energieverbruik zonder in te boeten op het comfortniveau
 • Minder vernietiging van natuurgebieden, woonomgevingen en biodiversiteit, en minder bodemverlies door erosie enz.
 • Verminderde lucht- en watervervuiling (met directe gezondheidsvoordelen)
 • Gereduceerd waterverbruik
 • Beperkte afvalproductie als gevolg van recycling en hergebruik
 • Verminderde vervuilingsbelastingen
 • Verhoogde gebruikersproductiviteit
 • Verbeterde imago en verkoopbaarheid

High Quality Lime(Kalk)

Graphenstone garandeert dat de grondstof die wordt gebruikt voor kalkbasisproduct van de hoogste kwaliteit is. De kalkcyclus is 100% natuurlijk, van het hout dat wordt gebruikt om de oven te voeden, door het bakken, tot de verzameling.

Graphene Technology

We gebruiken deze technologie om efficiëntere materialen te realiseren die voldoen aan de vereisten van een zeer veeleisende markt die zich inzet voor een nieuwe en duurzamere productiemethode.

Ecological & Healthy Product

Graphenstone garandeert dat dit product 100% ecologisch is en voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen en internationale certificering.