Duurzame verf in Utrecht

Natuur en Milieu Utrecht

Utrecht is de duurzaamste gemeente van Nederland, wat een complimentwaardige uitslag is. Quickscan die Natuur & Milieu uitvoerde onder 42 van de grootste stedelijke gemeenten. Duurzame verf in Utrecht. De milieuorganisatie vergelijkt de gemeenten op thema’s die lokaal veel milieu-impact kunnen hebben: energie, mobiliteit en afval. Als het gaat om milieu impact is CO2 ook van belang, er zijn steeds meer manieren hoe dit kan worden aangepakt.

Duurzame verf in Utrecht circulair utrecht verfgroen
Duurzame en circulaire verf in Utrecht

Verfgroen biedt voor eenieder in Utrecht duurzame verf aan zodat er zo nog meer impact op de CO2 footprint kan worden gemaakt. Minder CO2 zorgt voor een schonere lucht. Als de lucht gezuiverd is dit beter foor longpatiënten en het zorgt voor een gezondere leef- en werkomgeving. Lees ook meer over de milieu impact via InsideInside. Traditionele verf bevat VOC’s, schadelijke stoffen, aardolie en oplosmiddelen deze zijn slecht voor lucht. 

Circulaire Graphenstone verf

De muurverf is een uitermate geschikt voor het imago van Utrecht. De verf bespaart CO2 omdat het geen oplosmiddelen bevat die normaal loskomen tijdens het drogen. Dit bespaart al 8,5 kg CO2 per m2 schilderwerk. Daarnaast neemt het nog CO2 op tijdens het drogen. Dit is het voordeel omdat de basis van kalk is en grafeen.